Sihanoukville

Sihanoukville är en hamnstad i södra Kambodja. Staden är omgiven på tre sidor av Thailändska bukten och därför lockar Sihanoukville med sina vita stränder och klarblåa vatten många turister. Runt omkring stränderna finns det små enkla strandrestauranger där man kan få en solstol, mat och dryck för ett billigt pris. Det finns också möjlighet att göra båtturer till öarna som ligger en bit utanför kusten.

Många av de aktiviteter som finns att göra i Sihanoukville är ofta relaterade till havet som till exempel sol och bad, båtturer till öarna, fiske, dykning och snorkling. Inne i staden finns det många olika restauranger och baren med ägare av olika nationaliteter från hela världen. Passa även på att gå på stadens marknad, se ett av buddhisttempeln eller bara ta en promenad i staden och uppleva den kambodjanska kulturen.

Det finns några få sätt att ta sig runt i staden. Du kan trotsa värmen och promenera, åka tuk tuk, som är en liten kärra som dras av en motorcykel. Har du körkort kan du hyra bil eller motorcykel. För att komma till och från Sihanoukville använder man sig antingen av båt eller bil.

Om du är intresserad av att hitta bra fynd när du shoppar ska du besöka denna sida där du hittar bra rabattkoder. Tyvärr gäller de inte i Kambodja.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *