Phnom Penh

Phnom Penh är Kambodjas huvudstad och den största staden i landet. Staden är ett hem för 2 av de 14 miljoner männsikor som bor i hela Kambodja. C:a 60 % av invånarna i Phnom Penh är kambodjaner. Även fast Phnom Penh är Kambodjas rikaste stad lever ändå c:a 15 % av befolkning under fattigdomsgränsen.

Staden har även blivit ett centrum för landets ekonomiska system och har vuxit till att vara en källa till kända industrier, kommersiella, kultur, turist och historiska centra. Phnom Penh var en gång känd som ”Pearl of Asia”, då det ansågs att vara en av de vackraste franskbyggda städer i hela Indokina på 1920 talet. Tillsammans med Siem Reap och Sihanoukville är dessa städer mycket viktiga för Kambodja med sina globala och inhemska turistattraktioner. Phnom Penh är mest känd för att vara en plats av historisk skönhet och kulturell attraktion.

Under din tid i Phnom Penh kan du besöka de Kungliga Palatset och se den fantastiska silver pagod med över 5000 silverplattor. Eller besök National Museet som har reliker från Angkor Wat, buddhastatyer, kambodjansk konst med mera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *