Battambang

Battambang är Kambodjas näst största stad men staden har ändå en mycket lokal och ”oturistig” atmosfär. Arkiteturen i staden är en blandning av både stil från den franska koloniala och kambodjansk stil. Det är få byggnader som är över 3 våningar höga och de största gatorna delas av bilar och hästar med kärror.

Ekonomin för staden är väldigt lokal och är förankrad i ris, trä, safirer och matgröder vilket återspeglas i stadens karaktär. Även när du lämnar Battambang via landsvägen så förvandlas staden fort till små byar, risodlingar och jordbruksmark. Detta tillfälle erbjuder dig att se Kambodjas ”oförstörda” landsbygd.

I Battambang finns det alla möjliga saker du kan hitta på. Du kan till exempel ta en tur med ett bambu-tåg som drivs av en motorcykel. Du kan gå på en matlagningskurs som inkluderar en marknadsresa, förberedelser inför måltiden, och till sist får du njuta av den kambodjanska måltiden som du själv har tillrätt. Det finns även ett stort utbud av olika padoger, några av dem är mycket gamla och högt respekterade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *