Inför din resa till Kambodja

Välkommen till en reseguide om Kambodja. Här finner du allt du behöver veta inför din resa. Vi vill även ge dig restips om turistmål, vad du ska tänka på innan och under din resa till Kambodja. Enligt den svenska ambassaden besöker över 200 000 svenskar Kambodja varje år.

En del svenska charterarrangörer har nu till och med direktflyg till landet. Att resa till Kambodja är ett spännande äventyr för livet!

Här hittar du en sammanfattning om vad du kan hitta på våran reseguide om Kambodja:

Engelska pratas överallt där det finns turister men det internationella språket är Khmer. Folket är hjälpsamma och tillmötesgående, och det är ett öppet och vänligt land att resa i. Billigt är det här, priserna är 20 – 50 % av de svenska priserna. Ett exempel på när man ser de billiga priserna är mat och dryck. En kaffe kostar c:a 4 kr, en öl 8 kr, en enkel lunch kostar mellan 20 – 30 kr.

Kambodja har mycket intressant historia, bland annat från de Röda Khmerernas tid och Pol Pot. Ärren från dessa hemska tider finns fortfarande kvar. Är du intresserad så kan du besöka Choeung Ek och Toul Sleng museum.

På denna guide får du även tips om sevärdheter. Besök de mystiska templen i Angkor, ta en delfinsafari på Mekongfloden, eller få massage av en blind person.

Du kommer säkert att hitta något som passa dig i Kambodja!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *